TEMPS D’ADVENT III. A qui esperes tu? (Mt 11, 2-11)

advent III

Sou vos qui ha de venir o n’hem d’esperar un altre?

Davant un món ple de penúries i sofriments, d’injustícies i opressions, de milers de persones que moren de fam, de tristesa, d’explotació……on és Aquell que està venint? Aquell que ens havia d’alliberar del mal d’aquest món? Era realment Jesús aquell que havia de venir o n’hem d’esperar encara un altre?

Potser nosaltres esperem en una direcció equivocada, o esperem paralitzats des del que no tenim, anhelant que algú vingui a saciar-nos. Però com diu Ernes Rochi no s’espera per causa d’una mancança sinó per una plenitud, per una sobreabundància de vida que ja pressiona. S’espera per engendrar.

Tots portem a dins nostre una força amorosa que està a l’espera de donar a llum, d’expandir-se, d’irradiar-se i de contribuir a la transformació d’aquest món. Sí, El qui hi ha de venir, El qui està venint, hi és ja en la força i el coratge dels qui lluiten cada dia per a viure o sobreviure. Hi és en la solidaritat i l’alegria de moltes persones que, malgrat les difícils situacions per les que estan passant, treuen també el millor de sí mateixes per als altres. Hi és també en la humil i discreta presència de l’amor en unes vides que, malgrat haver estat ferides i trencades, son capaces de repartir tendresa i pau.

Hi és també quan ests capaç de deixar de mirar-te i lamentar-te dels teus fracassos, de les teves ferides i de les ferides d’aquest món, i posar-te a caminar des de l’Amor que et sosté, des de la força que en tu habita, per a que els qui passen penes hi trobin consol, els qui han perdut la dignitat la recuperin i els qui passen fam quedin saciats a través teu.

A qui esperes tu? Et deixaràs trobar per Ell?

Mar Galceran. Pastoral Universitària

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s