COL·LABORA

Benvolgut, benvolguda:

El mes de gener de 2013 vam iniciar la proposta 15 MINUTS AL COR, quinze minuts de silenci, meditació i pregària diària al cor de Barcelona (plaça de Catalunya), la cor de la Jornada (al migdia, de 14:15h a 14:30h) i al cor de cadascú, d’un mateix. 15’ AL COR és una iniciativa promoguda pel Centre Edith Stein de Pastoral Universitària de l’Arquebisbat de Barcelona, amb una xarxa de persones i institucions que ho recolzen. Es fa cada dia, de 14:15h a 14:30h a la parròquia de Santa Anna, tocant a Plaça de Catalunya de Barcelona.

Hi ha una cinquantena de voluntaris que sostenen, un cop al mes, la pregària. L’esquema és ben simple: cant inicial, lectura evangeli del dia, silenci 8-10 minuts, el Parenostre, una pregària final i cant. Abans i després, música meditativa per poder pregar. Un esquema simple en el que tothom s’hi pugui sentir bé. El públic no és el d’un primer anunci, sinó persones introduïdes en la vida espiritual rodada, i que busca un espai de silenci al dia.

Aquesta és una proposta que volem anar consolidant amb el temps, perquè ens falta molt camí per recórrer.

QUÈ ET DEMANEM, A TU?

1. Que puguem comptar amb tu, a títol individual, un cop al mes per sostenir-conduir la pregària.

2. Que, si cantes mínimament bé o toques algun instrument musical t’apuntis un dia al mes (o dos) per sostenir la pregària i els cants, perquè voldríem millorar pel què fa als aspectes formals.

3. Que puguem comptar amb el suport de la teva comunitat, congregació, ordre religiosa, institució… de manera que els 15 MINUTS sigui una mostra d’un desig compartit de trobar la unitat en la diversitat i de col·laborar en viure l’evangeli.

– OBERT CADA DIA. 15 minuts al Cor és una estona diària, de dilluns a divendres, durant tots els dies lectius.
– EN UN FORMAT SIMPLE I REPETITIU. Cada dia preguem amb el mateix format, centrat en l’Evangeli, un estil de pregària apte per tots els estils i formes de fer en l’Església. Apte també per tots aquells que no tenen cultura religiosa ni monàstica.
– AMB UNA FORMACIÓ EN EL SILENCI, LA PREGÀRIA I LA MEDITACIÓ. Et proposem cada mes una xerrada breu, de 10 minuts, per ajudar a viure des del silenci, a aprofundir en la meditació i la vida de pregària.
– MICROCONFERÈNCIES QUINZENALS amb DINAR GRATUÏT INCLÒS: Paral·lelament hem iniciat unes micro-conferències de 10 minuts, de 14:30 a 14:40. Breus reflexions que ens ajudin a desencallar i viure a fons la nostra vida interior. Els dies que es fan aquestes micro-conferències convidem a dinar d’entrepans de forma gratuïta, per tal que la gent que treballa o estudia pugui retornar a la feina sense entretenir-se a dinar en un altre lloc.
– AMB UNA XARXA DE 50 PERSONES, que condueixen diàriament la pregària. L’esforç que et demanem no suposa gaire temps, només un migdia al mes.
– 15’ AL COR és una iniciativa organitzada i sostinguda per una cinquantena de cristians, i un seguit d’entitats com són: Monestir de Poblet, Xarxa Mundial de la Meditació Cristiana, Delegació d’Apostolat Seglar, Delegació de Joventut, Cristianisme i Justícia, Centre Passatge, Catalunya Cristiana, Ràdio Estel, Sant Josep de la Muntanya, Parròquia de Crist Redemptor, Companyia de Santa Teresa de Jesús, Comunitat ADSIS, Franciscanes de la Nativitat, Frares Franciscans Caputxins, Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Parròquia de Santa Anna.
– AMB UN SERVEI D’ESCOLTA. A més de pregar, posem al servei de joves, adults, un grup de persones disposades a escoltar tots aquells que s’acostin a Santa Anna durant aquesta estona.
– UN ESPAI DE COMUNIÓ ECLESIAL En els moments que vivim ens sembla important generar un espai de comunió.

Si pots ser voluntari un cop al mes fes un mail a: cedithstein@dpuniversitaria.org

Deixa un comentari